• beheerswerken
  • fotowerkgroep
  • klapekster nancy
  • klapekster
  • klimaatmars
  • klimaatmars1
  • nieuwjaarswandeling
  • nieuwjaarswandeling1
  • vlinderwandeling

Nek aan Nek race : tussen Markdal en Gelderland !

We hebben al jaren een goede samenwerking met de Vereniging Markdal duurzaam&vitaal. Via de Big Jumps en nu bij de bedreiging met de mega kippenstallen in de Vallei van het Merkske. Nu vragen ze onze steun om te stemmen voor een Trofee die ze kunnen verdienen. Daarom, de oproep om deze week nog voor hen te stemmen:

Stem voor 4. Het Markdal, via www.verenigingmarkdal.nl.

De stemming voor de Eenvoudig Beter Trofee is ongekend spannend geworden. In de laatste week van de stemming voor deze prestigieuze prijs van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is het een nek-aan-nek race geworden. Het gaat er in deze finale week om wie nog de meeste publiekstemmen krijgt. Een keuze tussen het Brabantse duurzame Markdal met zijn ‘van binnenuit’ werken met de streek of een project in de provincie Gelderland. De laatste stand schommelt voor beiden rond de 1400 stemmen. Gelderland loopt in, maar het Markdal heeft nog een lichte voorsprong. Daarom zijn alle stemmen deze laatste week van levensbelang! De oproep is stem op: 4. Het Markdal via www.vereniging.markdal.nl.

De Vereniging Markdal duurzaam&vitaal is bij een werkbezoek in augustus genomineerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dit vanwege de innoverende manier waarop vanuit de streek al flexibel en in de geest van de nieuwe Omgevingswet gewerkt wordt. Dat levert ervaringen op om sneller tot gedragen besluiten te komen als ook overheden in die geest meewerken.
Op 12 april maakt de minister Schulz van Infrastructuur en Milieu de winnaar van de Eenvoudig Beter Trofee bekend. De Vereniging Markdal wil deze als genomineerde graag winnen, want dit geeft naast de eer ook meer recht van spreken om via de nieuwe ‘van binnenuit’ manier werken in de streek tot een duurzame en vitale inrichting van het Markdal te komen. Daarin komen alle belangen van water, een vrijstromende meanderende Mark, landschap, duurzame agrarische activiteiten, natuur en recreatie in hun balans tot hun recht.
Stemmen helpt: stem op 4. Het Markdal via www.verenigingmarkdal.nl.