Slechtvalken niet geringd, maar klaar om uit te vliegen!

Maandag zijn de vrijwilligers van Natuurpunt Markvallei samen met Piet (de ringer) eindelijk nog eens de toren van de kerk van Hoogstraten op kunnen klimmen. Zoals we echter al vermoedden, konden we op de camera-beelden vaststellen dat de twee kuikens ondertussen al ferm gegroeid zijn. Het dons is bijna allemaal weg en ze hebben al een serieuze staart.
Lees verder “Slechtvalken niet geringd, maar klaar om uit te vliegen!”

Plat op zijn buik voor jullie!

Petje af voor onze natuurgidsen.  Elke dag posten ze een leuk en leerrijk filmpje op de Facebookpagina van Natuurpunt Markvallei.  Dat is een hele prestatie, maar onze gidsen krijgen heel wat positieve reacties op hun werk. Voor veel mensen laten ze toch dingen zien en horen die totaal nieuw zijn. Maar het vraagt wel wat inspanning. Lander Royens zag zijn pa in ieder geval in een rare pose bezig in de tuin … benieuwd naar het resultaat!

Online winkeltje De Klapekster

Wie zin heeft in één van onze jenevers, dorstig is naar een Gageleer of snakt naar het heerlijke zoete van honing uit de Vallei van het Merkske, moet niet meer wachten tot De Klapekster heropent. We bieden onze streekproducten nu aan via een online besteldocument. Een deel uit het assortiment van ons winkeltje kan je er ook terugvinden zoals nestkasten, pindakaas(houders), drinkflessen, etc..

Stap 1: Klik op deze link

Stap 2: Vul uw gegevens in en duid aan wat u wil bestellen.

Stap 3: Druk op verzenden als u klaar bent.

Stap 4: De medewerker van De Klapekster neemt met u contact op wanneer u de bestelling kan komen halen.

Wij danken u alvast voor de bestelling!

Suikerbonen voor Hoogstraatse slechtvalkenpaar

Johan Lauryssen, lid van het peregrine-team van Natuurpunt Markvallei, beklom maandag 4 mei de toren van de Sint Catharinakerk van Hoogstraten.  In blije verwachting, want eerdere controle van de fotocamera bij de slechtvalkennestbak toonde dat het koppel waakte over vier eieren.  Johan kon op zijn pc de slechtvalken live bezig zien en kwam tot de ontdekking dat twee van de eieren waren uitgekomen en er sinds half april twee jonge slechtvalken huizen in de nestbak van de toren ( 1ste kuiken : 14/04 20:00,
2de kuiken : 16/04 09:20).  De twee andere eieren kwamen niet tot uitbroeden. De twee kuikens stellen het goed en werden druk gevoederd. We laten jullie meegenieten.