Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opa Charel Huet stelt tentoon

zondag 15 september - 14:00 - 17:00

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)
Free

Op vraag van de kleinkinderen tekent Karel al eens graag een dier. Tot grote vreugde van de kleintjes worden dat vaak grappige, bizarre creaties – zoals een kip met een olifantenslurf of een salamander met een reigersnavel. Zo ontstaan er geheel nieuwe diersoorten, zoals de krokovaar of de gibra, waar de kleinkinderen dol op zijn.
“Zou je daar niet iets mee kunnen doen voor je nieuwe tentoonstelling?” suggereerde oma. En zo begon het beestenavontuur te rollen. Het resultaat is een collectie curiosa die de verbeelding prikkelt en steevast een glimlach op het gezicht van de kijker tovert.
Het is inmiddels bijna vijf jaar geleden dat werk van Karel Huet te zien was in ons Bezoekerscentrum Vallei van het Merkske (de Klapekster) in Wortel-Kolonie; een tentoonstelling ten voordele van Natuurpunt. De helft van de opbrengst schonk Karel destijds voor de verwerving van nieuw natuurgebied. Heel toepasselijk stelde hij toen landschappen en zeezichten tentoon. Maar nu is het tijd voor iets heel anders: circulaire kunst. Van zebraf tot aardbij.

De tentoonstelling toont een ietwat vreemde en uit zijn context getrokken wereld, die Karel terug katapulteert naar de tijd toen zijn vader – die van opleiding decorateur was – allerlei spullen beschilderde en zijn kinderen zo meenam in zijn wonderlijke droomwereld. Een van de decorstukken van een poppenkast die vader Huet maakte, maakt deel uit van de tentoonstelling, met daarnaast een reactie of aanvulling van zoon Karel.
Het resultaat is een symbiose van oud en nieuw werk, tentoongesteld op een unieke locatie op de Pampa. Je verlaat de tentoonstelling gegarandeerd met een glimlach. Deze is bovendien perfect te combineren met een fietstochtje of wandeling (zoals het Jan Huet-pad) in de prachtige bossen van de Kolonie, met als toemaatje nog een ‘Tongklever’ of een ‘Gageleer” in de Klapekster, op slechts 2 km van de Pampa (fietsknooppunten: 10-Pampa en 99-Klapekster of wandelknooppunten 21-Pampa en 1-Klapekster).

Opa Charel Huet stelt zijn werken tentoon, te bewonderen in de Pampa 1 in Merksplas, op de grens met Wortel-Kolonie, van 7 t.e.m. 22 september, elke zaterdag- en zondagnamiddag, telkens van 14 tot 17 uur.

Gegevens

Datum:
zondag 15 september
Tijd:
14:00 - 17:00
Serie:
Kosten:
Free
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Pampa 1
Pampa 1
Merksplas, 2330
+ Google Maps

Organisator

Karel Huet